Historie

Historie

In 1967 was Jakob Bakker begonnen met zijn bedrijf. Althans de hobby van zijn vader Ebel Bakker werd voortgezet door Jakob. In die jaren wedden Jakob, en zijn vrouw Christina niet te vergeten, niet op één paard. Er waren meerdere activiteiten waar het echtpaar Bakker zich mee bezighield. Vele jaren voerden ze maar liefst vier beroepen tegelijk uit! Jacob was namelijk in die tijd boer - of netter gezegd agrariër - , petroleum-, hout- en motorfietshandelaar.

Succesvolle motorverkoop

De motorfietsen werden een verkoopsucces. Begin jaren zeventig werd daar dan ook de focus opgelegd. Het ging steeds beter, steeds mooier. Jakob verkocht steeds meer motoren. De motorfietsen werden de hoofdbron van hun inkomsten. Hij had daarbij veel aan de steun van vrouw Christina, die ook veel arbeid verrichtte om tot de successen te komen.

Naast de motoren kwam er vervolgens ook de verkoop van motorkleding. Dit was óók geen slechte zet. Hierdoor werd het nog drukker en drukker.

Nieuw pand Motorhuis Bakker

De schuur die als motorzaak fungeerde, bleek na een kleine tien jaar veel te klein. Na lang wikken en wegen werd een grote stap gezet. Met gezond verstand en twee paar goede armen en benen werd besloten om op een aangekocht stuk grond aan het Noordveenkanaal een compleet nieuwe motorzaak te gaan bouwen!

De nieuwe motorzaak moest een kelder krijgen zo groot als de begane grond. Zo gezegd, zo gedaan. Eind 1980 was de bouw gerealiseerd. De deuren van Motorhuis Bakker aan het Noordveenkanaal in Nieuw-Weerdinge werden geopend voor publiek.

Motoren importeren

Begin jaren tachtig waren geen goede jaren voor Jakob en Christina, maar ze hebben zich erdoorheen geslagen. Dit veranderde eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De motorverkoop kwam weer in de lift. In die jaren werden veel motoren geïmporteerd uit de Verenigde Staten om optimaal aan de sterk stijgende vraag te voldaan.

Autoverkoop

In 1995 kwam zoon Emile van school. Hij begon in Stadskanaal een tweede vestiging onder de naam Motorsportcentrum Stadskanaal. De jaren voordat Emile hier werkzaam was, werden er motoren verkocht. Dit gebeurde echter niet geheel naar tevredenheid. Er werd besloten om de verkoop van motoren stop te zetten en te gaan richten op de autoverkoop. Mede om te voorkomen dat Emile geen concurrent werd van zijn vader.

Nieuwe generatie Bakker

In 2006 werden beide bedrijven samengevoegd op het Noordveenkanaal, waar Emile tot op heden de autoafdeling runt. Zijn zus Maroël is tegenwoordig verantwoordelijk voor de leiding over Motorhuis Bakker.

Jakob en Christina doen het inmiddels rustiger aan. Af en toe racen ze nog door de zaak om daar waar nodig hand- en spandiensten te verrichten. Het is tenslotte een familiebedrijf. ☺

Auto- en motorcentrum Nieuw-Weerdinge

Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een mobiliteitscentrum voor auto’s en motorfietsen. Een unieke mogelijkheid om je auto in te ruilen voor een motor of andersom.

De sfeer van een ouderwets familiebedrijf is nog steeds onze drijfveer: service staat voorop! Zoals vader Jakob zijn kinderen heeft geleerd: 'Een motor verkopen is niet zo moeilijk, de tweede en de derde wel. Zorg dat iedereen tevreden is!'

Voel je welkom in Nieuw-Weerdinge. De koffie staat altijd klaar! En de motorfietsen natuurlijk ook! ☺