APK uitvoeren? Wij regelen vervangend vervoer!

Voor een APK in Emmen en omgeving ga je naar Emile Bakker Auto's. Je vraagt je nu vast af waarom naar Bakker als er meer garages in de omgeving van Emmen, Ter Apel en Stadskanaal zijn gevestigd. Wanneer onze top technici bezig zijn met jouw auto, mag je rijden in een prachtige SEAT Mii uitgevoerd in de Bakker gele kleur. Als je dan vervangend vervoer moet gebruiken, dan wil je natuurlijk wel in een hippe auto rijden.

We hoeven je niet uit te leggen dat een APK een periodieke, jaarlijkse controle voor de auto is. We hoeven ook niet uit te leggen dat tijdens de keuring je auto op veel punten wordt gecontroleerd die RDW belangrijk vindt. Jij bent op zoek naar een betrouwbaar autobedrijf in Emmen of omgeving dat een APK uitvoert. In onze werkplaats keuren we auto’s volgens de richtlijnen van de RDW. Vele klanten hebben inmiddels beaamd dat Emile Bakker Auto’s kwaliteit levert en betrouwbaar is!

Op welke punten wordt mijn auto beoordeeld tijdens de APK?

  • Veiligheid: remmen, banden, wielophanging, schokdempers, carrosserie, stuurinrichting en verlichting.
  • Milieu: uitstoot van gassen.
  • Registratie: voertuigbewijs, identificatienummer, kilometerstand en gebruikte brandstof.

Veiligheid en milieu

Tijdens het uitvoeren van de APK kijken onze ervaren technici of je auto of bestelwagen voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen, zoals verlichting, remsysteem en uitstoot van schadelijke gassen. Hiervoor hanteren we altijd een uitgebreide checklist. Als je auto of bestelwagen goed door de keuring is gekomen, zorgen we ervoor dat RDW hier een melding van krijgt. Mocht tijdens de APK blijken dat de wagen niet aan alle eisen voldoet, nemen we contact met je op. Eventuele reparaties voeren we alleen in overleg uit.

Wanneer moet mijn auto voor een APK?

  • Nieuwe auto op diesel: als de auto 3 jaar oud is. Daarna volgt ieder jaar een APK.
  • Nieuwe auto op benzine: als de auto 4 jaar oud is. Totdat ze 8 jaar oud zijn, moeten ze om de 2 jaar worden gekeurd. Daarna moet de auto ieder jaar worden gecontroleerd.
  • Oudere auto: auto’s die al een APK hebben gehad, krijgen een keuringsrapport waarop de vervaldatum van de APK staat vermeld. Oudere auto’s moeten altijd vóór de vervaldatum opnieuw worden gekeurd. Je ontvangt altijd bericht van RDW. Het opnieuw keuren van de auto mag al 2 maanden eerder plaatsvinden. Je behoudt hiermee de oorspronkelijke vervaldatum. Dit houdt in dat de auto vanaf dat moment de komende 14 maanden niet naar de garage hoeft voor een APK.

Afspraak maken APK

Is je auto toe aan een APK? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Als je wilt wachten, neem dan gerust plaats aan de bar en geniet van de meest heerlijke koffie. We hebben ook een fijne cappuccino of voor wie van wat sterkers houdt een lekkere espresso. Voor mensen met minder tijd staat onze hippe SEAT Mii klaar. Ja, we zorgen ervoor dat onze klanten altijd mobiel zijn en blijven. Dat is de kracht van Emile Bakker Auto’s!